7. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí ratatouille – Lahodná směs zeleniny se zahuštěnou omáčkou a kousky šťavnatého kuřecího masa. Tento jemný a aromatický pokrm je perfektní pro využití sezónní zeleniny a poskytuje bohatý zdroj živin. S několika jednoduchými kroky můžete připravit tuhle sladkou a pikantní ratatouille, která se bude rozplývat na vašich talířích. Vyzkoušejte to dnes a přineste do svého jídelníčku kulinářskou rozmanitost.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý tymián a petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a opékejte, dokud nezezlátnou.
- Papriky a cukety nakrájejte na menší kousky a přidejte na pánvi. Smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte krájená rajčata a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se omáčka naředí a zahuští.
- Podle chuti osolte a opepřete a nechte vařit dalších 5 minut.
- Servírujte s vařeným rýží nebo čerstvým chlebem. Ozdobte čerstvým tymiánem a petrželkou.