6. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové kari je lahodné jídlo plné chutí a vůní. Tento recept kombinuje něžné houby s exotickými kari kořením, což vytváří dokonalou kombinaci pro všechny milovníky kari. Přísady jako kokosové mléko, česnek a cibule přidávají do jídla hloubku a bohatou chuť. S tímto jednoduchým receptem na houbové kari si můžete připravit výjimečný oběd nebo večeři, která určitě potěší všechny gurmány. Vyzkoušejte houbové kari a nechte se unést exotickou chuťovou symfonií!
Suroviny
- 500 g hub (například žampionů, šampiňonů atd.)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari koření
- 200 ml kokosového mléka
- 200 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a houby a osmahněte další 5 minut.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15-20 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhustne.
- Přidávejte sůl a pepř dle chuti.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem na přílohu.