6. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Houbový kari
zdroj: Recepty 24/7

‍ Houbové ‌kari⁤ je lahodné jídlo plné chutí a ​vůní. Tento recept​ kombinuje něžné ‌houby s exotickými ⁤kari kořením, což vytváří dokonalou ‌kombinaci pro ​všechny ‌milovníky kari. Přísady‌ jako kokosové mléko, ‍česnek a cibule přidávají do⁢ jídla ‍hloubku a ‌bohatou⁣ chuť. S‍ tímto jednoduchým receptem‌ na ⁣houbové kari si můžete⁢ připravit výjimečný oběd nebo ​večeři,⁢ která určitě potěší všechny gurmány. Vyzkoušejte‍ houbové kari a nechte se⁣ unést exotickou ‍chuťovou symfonií!

Suroviny

  • 500 g hub (například žampionů, šampiňonů atd.)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ⁢lžíce olivového⁤ oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 200 ‍ml kokosového⁢ mléka
  • 200 ml zeleninového‌ vývaru
  • sůl ‌a pepř dle chuti

Postup

  1. Houby ‌očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli‌ a ​česnek jemně nakrájejte.
  2. Na pánvi ⁣rozehřejte olivový olej a‌ osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek⁤ a houby⁢ a ⁤osmahněte další‍ 5 minut.
  3. Přidejte kari koření a ⁣promíchejte, aby se koření ⁢rovnoměrně⁣ rozložilo.
  4. Zalijte kokosovým mlékem ‍a​ zeleninovým vývarem.‍ Přiveďte⁤ k ‌varu a vařte na mírném ohni 15-20 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhustne.
  5. Přidávejte sůl​ a pepř ‌dle chuti.
  6. Podávejte s rýží nebo ⁤indickým chlebem ⁤na přílohu.