6. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
–
„Aš-e reshte“
–
zdroj: Recepty 24/7

Aš-e‍ reshte je tradiční íránská polévka, která je plná bohatých chutí a tekutých nudlí. Tato ⁣lahodná a výživná ‌polévka je připravena ​z kuřecího masa, vejce, rajčat,‌ cibule, česneku a směsi koření, která ⁣dodává jídlu výraznou chuť. Aš-e​ reshte je skvělou volbou pro chladné dny, protože zahřeje a zasytí vaše chuťové pohárky. Osvojte si ⁤tento‍ recept a⁣ dejte si do těla jedinečnou íránskou ​kuchyni.

Názvy nadpisů

Suroviny

  • 250 g těstovin (např. špagety nebo vermicelli)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné​ kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1⁤ celá kuřecí prsa,⁤ nakrájená na kostičky
  • 1 ⁤litr kuřecího ⁢vývaru
  • 1​ lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého ⁣kmínu
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu ​na obalu. ‍Opláchněte​ je‍ studenou vodou a nechte stranou.
  2. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, česnek a ‌mrkev,⁤ dokud nezměknou.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa ⁣a opékejte je ‍z obou⁤ stran, dokud nezezlátnou.
  4. Přilijte kuřecí vývar, přidejte kurkumu a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Nechejte vařit až ​do doby, kdy se kuřecí maso ⁤uvaří a⁣ zjemní.
  6. Servírujte vařené těstoviny do talířů a zalijte je horkou polévkou.