6. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Aš-e reshte je tradiční íránská polévka, která je plná bohatých chutí a tekutých nudlí. Tato lahodná a výživná polévka je připravena z kuřecího masa, vejce, rajčat, cibule, česneku a směsi koření, která dodává jídlu výraznou chuť. Aš-e reshte je skvělou volbou pro chladné dny, protože zahřeje a zasytí vaše chuťové pohárky. Osvojte si tento recept a dejte si do těla jedinečnou íránskou kuchyni.
Názvy nadpisů
Suroviny
- 250 g těstovin (např. špagety nebo vermicelli)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 celá kuřecí prsa, nakrájená na kostičky
- 1 litr kuřecího vývaru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, česnek a mrkev, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přilijte kuřecí vývar, přidejte kurkumu a kmín. Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte vařit až do doby, kdy se kuřecí maso uvaří a zjemní.
- Servírujte vařené těstoviny do talířů a zalijte je horkou polévkou.