5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rendang hovězí maso
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte perfektní recept na Rendang hovězí maso? Naše verze tohoto tradičního indonéského jídla vás nadchne! Kombinuje bohatou paletu exotických koření s jemností a ‌šťavnatostí hovězího masa. S naším krok za krokem výkladem se stane příprava tohoto plně​ aromatického⁢ pokrmu překvapivě snadnou. Připravte se na ohromení vašich chuťových pohárků a vytvořte si oblíbené tradiční jídlo přímo v pohodlí své⁤ kuchyně. Přečtěte si náš recept na Rendang hovězí ‌maso a nechte se unést do světa indonéských chutí. ⁢

Suroviny

  • 500 ⁣g hovězího masa⁢ (nejlépe plece nebo ⁣hřbet)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 kousky citronové trávy
  • 4 česnekové​ stroužky
  • 1 středně velká cibule
  • 2 ⁣lžíce⁣ oleje
  • 2 lžičky mletého‌ koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli (dle chuti)
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Česnek‍ oloupeme a jemně nasekáme.
  3. Cibuli oloupeme a ⁣nakrájíme na tenké plátky.
  4. Na pánev si rozehřejeme ‍olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek.‌ Orestujeme je dozlatova.
  5. Přidáme ⁣kousky hovězího masa a opékáme je, ‍dokud nezežloutnou na ⁢všech stranách.
  6. Přidáme citronovou trávu, mletý koriandr, kmín, kurkumu, chilli, ‌cukr a ​sůl. Dobře promícháme.
  7. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit ‌na mírném ohni ‌asi 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a‌ omáčka se neztuhne.
  8. Omáčku můžeme případně dochutit podle chuti solí nebo ‌cukrem.
  9. Rendang hovězí maso ‍podáváme s ​rýží nebo kokosovou rýží. Dobrou‍ chuť!