5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošně křupavé a chutné falafel kuličky z iráckých fazolí. Tento oblíbený arabský pokrm je plný bohatých chutí a může být skvělou alternativou k masu. Připravte si domácí falafel plný aromatických bylinek a koření, který je ideální jako součást oběda nebo večeře. Následujte jednoduché kroky a užijte si autentickou chuť Iráku ve svém domácím prostředí.
Suroviny
- 1 hrnek sušených iráckých fazolí
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- 1/2 šálku čerstvé koriandru
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kajenského pepře
Postup
- Fazole namočte do vody na 12 hodin nebo nechte přes noc.
- Propláchněte fazole a uvařte je v osolené vodě, dokud nejsou měkké.
- Umístěte fazole, cibuli, česnek, petrželku, koriandr, mletý koriandr, mletý kmín, sůl, pepř a kajenský pepř do mixéru a mixujte, dokud nedostanete másovou konzistenci.
- Vytvořte z hmoty malé kuličky o velikosti dvoucentové mince a lehce je hluboce smažte ve vroucím oleji, dokud nejsou zlatohnědé.
- Nechejte falafel na papírové utěrce, aby se odstranil přebytečný olej.
- Podávejte s hummusem, salátem a naťétě s chlebem pita nebo v tortilách.