5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Falafel z iráckých fazolí
zdroj: Recepty 24/7

‍ Rozkošně křupavé ​a chutné falafel kuličky z iráckých fazolí. Tento oblíbený arabský ‍pokrm je plný bohatých chutí a může být skvělou alternativou k masu.⁢ Připravte si domácí falafel plný aromatických bylinek a koření, který je ideální⁣ jako součást ⁤oběda nebo večeře. Následujte jednoduché ⁣kroky a užijte si autentickou chuť Iráku ve svém domácím prostředí.

Suroviny

  • 1 hrnek sušených iráckých fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku čerstvé ‍petrželky
  • 1/2 šálku čerstvé koriandru
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky ⁢soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře

Postup

  1. Fazole namočte do vody na 12 hodin ⁣nebo nechte přes noc.
  2. Propláchněte fazole a uvařte⁢ je v osolené vodě, dokud nejsou měkké.
  3. Umístěte⁣ fazole, cibuli, česnek, petrželku, koriandr, mletý koriandr, mletý kmín, sůl, pepř a‌ kajenský pepř do ⁤mixéru a mixujte, dokud nedostanete másovou‌ konzistenci.
  4. Vytvořte ‌z hmoty malé kuličky o velikosti dvoucentové mince a lehce je‌ hluboce smažte‌ ve vroucím oleji, dokud nejsou zlatohnědé.
  5. Nechejte falafel na papírové​ utěrce, ⁤aby se odstranil přebytečný olej.
  6. Podávejte s hummusem, salátem a naťétě s chlebem pita nebo v tortilách.