4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Měkké kukuřičné lívance jsou lahodné a křehké pokrm, který jistě potěší každého milovníka kukuřice. Tento recept vás zavede do světa jednoduché přípravy, která vám umožní vychutnat si jedinečnou kombinaci křupavého povrchu a jemného těsta. Navíc, tyto lívance jsou skvělou alternativou k obvyklým snídaním či svačinám. Během chvíle si připravíte nutričně vyvážené a chutné jídlo, které se hodí na každou příležitost.
Suroviny
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- 1/2 hrnku pšeničné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup
- V misce smíchejte kukuřičnou mouku, pšeničnou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
- V jiné misce rozšlehejte mléko, vejce a olej.
- Přidejte tekutou směs do suchých ingrediencí a dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Na rozpálené pánvičce rozehřejte trochu oleje.
- Plní lžící odebírejte portions of těsta nalejte na pánvičku a smažte z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
- Hotové lívance servírujte horké s máslem nebo javorovým sirupem.