Pálivé kuřecí curry je chutné a pikantní jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle si připravit toto oblíbené thajské jídlo v pohodlí vaší vlastní kuchyně. Skvělým způsobem, jak využít kuřecí maso, zeleninu a koření, je toto lahodné jídlo vhodné pro celou rodinu. Užijte si bohatou kombinaci dochucovadel, včetně kokosového mléka, červeného kari prášku, česneku a zázvoru, které přidávají jídlu neodolatelnou chuť a ohnivý zážitek. Dejte si vědět, jaké ingredience máte rádi – přidejte více zeleniny nebo zvýšte intenzitu pálivosti, aby toto jídlo dokonale vyhovovalo vašim chuťovým preferencím. S tímto receptem na pálivé kuřecí curry si můžete vytvořit autentickou asijskou restauraci přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky pálivého kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 200 ml kokosového mléka
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka ananasů v ležáku
- sůl a pepř dle chuti
- krupice nebo rýže na přílohu
Postup
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidáme nasekaný česnek a kuřecí maso nakrájené na kousky. Orestujeme, dokud maso není zezlátovělé.
- Přidáme pálivé kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a zázvor. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme nakrájené papriky a odkapané ananasové kousky. Promícháme.
- Přidáme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, až se omáčka zahustí.
- Podáváme s rýží nebo krupicí.