
Pálivé kuřecí curry je chutné a pikantní jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle si připravit toto oblíbené thajské jídlo v pohodlí vaší vlastní kuchyně. Skvělým způsobem, jak využít kuřecí maso, zeleninu a koření, je toto lahodné jídlo vhodné pro celou rodinu. Užijte si bohatou kombinaci dochucovadel, včetně kokosového mléka, červeného kari prášku, česneku a zázvoru, které přidávají jídlu neodolatelnou chuť a ohnivý zážitek. Dejte si vědět, jaké ingredience máte rádi – přidejte více zeleniny nebo zvýšte intenzitu pálivosti, aby toto jídlo dokonale vyhovovalo vašim chuťovým preferencím. S tímto receptem na pálivé kuřecí curry si můžete vytvořit autentickou asijskou restauraci přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
 - 2 lžíce oleje
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžičky pálivého kari koření
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - 200 ml kokosového mléka
 - 1 červená paprika
 - 1 zelená paprika
 - 1 plechovka ananasů v ležáku
 - sůl a pepř dle chuti
 - krupice nebo rýže na přílohu
 
Postup
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova.
 - Přidáme nasekaný česnek a kuřecí maso nakrájené na kousky. Orestujeme, dokud maso není zezlátovělé.
 - Přidáme pálivé kari koření, kurkumu, koriandr, kmín a zázvor. Dochutíme solí a pepřem.
 - Přidáme nakrájené papriky a odkapané ananasové kousky. Promícháme.
 - Přidáme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, až se omáčka zahustí.
 - Podáváme s rýží nebo krupicí.
 

