4. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na Linguine s pestem genovese je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Kombinace jemných linguine těstovin s pestem genovese – směsí bazalky, piniových oříšků, sýra pecorino, olivového oleje a česneku - vytváří neodolatelné chuťové zážitky. Tato jednoduchá a dobře známá italská specialita vám bude chutnat jak jako samostatné jídlo, tak i jako přídavek k masu nebo zelenině. Vyzkoušejte tento autentický italský recept a dopřejte si výborný večer plný chutí!
Suroviny
- 250 g linguine těstovin
- 2 hrsti bazalkových listů
- 70 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmezánu, nastrouhaného
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na sporáku přiveďte osolenou vodu k varu a vařte linguine podle návodu na obalu, než budou al dente.
- Mezitím si připravte pesto. V mixéru smíchejte bazalkové listy, piniové oříšky, olivový olej, nastrouhaný parmezán a prolisovaný česnek. Mixujte, dokud nevznikne hladká pastička. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Uvařené linguine scedíme a přendáme do mísy. Přidáme pesto a důkladně promícháme, aby byly těstoviny pořádně potažené pestem.
- Případně dochutíme solí a pepřem dle chuti.
- Pesto genovese podávejte ihned, ideálně s nastrouhaným parmezánem na vrchu.