3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kokosový kuřecí masový ragú je lahodné a exotické jídlo, které se snadno připravuje. Toto chutné ragú je plné kuřecího masa vařeného v kokosovém mléce s přídavkem zeleniny a koření. Výsledkem je jemné a lahodné jídlo, které se bude líbit celé rodině. Přidejte pár lžic rýže či těstovin a můžete se těšit na skvělou večeři plnou exotických chutí.
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky rybí omáčky
- 2 lžičky citronové trávy, nasekané
- 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte papriky a smažte je společně s masem asi 5 minut, dokud papriky nezměknou.
- V malé míse smíchejte kokosové mléko, červenou kari pastu, rybí omáčku, citronovou trávu, zázvor a cukr.
- Přidejte kokosovou směs do hrnce s masem a paprikami.
- Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Pokryjte hrnec a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso nezměkne.
- Servírujte s rýží nebo těstovinami.