3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvý bruschetta se směsí rajčat
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvý bruschetta se směsí​ rajčat: Vychutnejte⁤ si klasickou‌ italskou pochoutku s chutným twistem.⁢ Tento recept vám přináší skvělý způsob, jak využít ‍čerstvá rajčata a⁣ zároveň si vychutnat křupavý chléb. Směs rajčat, olivový olej, bazalka a česnek vytváří dokonalou kombinaci ‍chutí.⁢ Neodolatelné bruschetta, ‌které jistě nadchne všechny gurmány!

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého bageta
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička balzámového octa
  • sůl ‍a čerstvě mletý černý pepř ‌podle chuti

Postup

  1. Na grilu, nebo v troubě zpříjemnit si​ plátky bagety ⁤dozlatova.
  2. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, olivový ​olej,⁣ balzámový ocet, sůl a pepř.
  4. Dobře promícháme, aby se ⁤všechny chutě spojily.
  5. Plátky bagety‌ potřeme směsí rajčat a necháme 5 ​minut odležet, aby se chutě ještě ​více propojily.
  6. Servírujeme jako předkrm nebo samostatnou lehkou večeři.