3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Toužíte po autentické indické kuchyni? Vyzkoušejte naši lahodnou Korma s kuřecím masem! Tento tradiční indický recept vám přinese bohatou a aromatickou chuť, které se nebudete moct nabažit. Kombinace kuřecího masa, omáčky Korma a indických koření vytváří neodolatelnou dochucovací směs. Navíc, díky našemu jednoduchému postupu, budete mít tento chutný pokrm na talíři během chvilky. Připravte se na okouzlující indickou gastronomii a bavte se v kuchyni s naším receptem na Kormu s kuřecím masem!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 velká cibule (nakrájená na drobné kousky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kormové pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ hrnku vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není dobře propečené.
- Přidejte kormovou pastu a promíchejte, aby se maso a cibule obalily pastou.
- Přidejte kari koření, mletý zázvor a kmín. Promíchejte a smažte asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo vůně.
- Za stálého míchání přidejte kokosové mléko a vodu. Nechte vařit 15-20 minut, dokud se omáčka zahustí a maso je měkké.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem na přání.