2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh náplňový je tradiční arabské jídlo plné chutí a aromatických koření. Tento recept vás naučí, jak vyrobit křupavé kibbeh s náplní z mletého masa, cibule a piniových oříšků. Recept je jednoduchý, avšak výsledek je ohromující. Vyzkoušejte si připravit tuto tradiční delikatesu a okořeňte svůj jídelníček o autentickou arabskou chuť. Připravte si kibbeh náplňový a nadchněte své blízké nezapomenutelnou gastronomickou zkušeností.
Suroviny
- 1 šálek bulguru
- 1 střední cibule
- 400 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky pepře
- Soľ
- Pepř
Postup
- Do velké mísy nalijte 2 šálky vařící vody a přidejte bulgur. Nechť odstojí po dobu 30 minut, dokud bulgur nezměkne.
- Cibuli nasekejte na jemné kousky a míchejte s mletým masem.
- Přidejte olivový olej, kmín, papriku, skořici, pepř, sůl a pepř podle chuti do mísy s mletým masem a cibulí. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
- Pomocí mokrých rukou vezměte lžíci bulguru a vytvořte malou kuličku ve své dlani.
- Tuto kuličku naplňte jednou lžičkou náplně z mletého masa a uzavřete ji, aby vytvořila kuličku nebo oválný tvar. Pokračujte vytvářením kuliček, dokud se nedostane přísady.
- Na pánvi si rozehřejte olej a smažte kuličky na středním plameni po dobu 5-7 minut nebo dokud nejsou zlatě hnědé.
- Podávejte teplé s jogurtem nebo citronovou omáčkou.