1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Marocká kuskusová směs se skvěle spojuje s výraznými kousky masa, vytvářejícími neodolatelnou chuťovou kombinaci. Tento autentický recept vám umožní ochutnat bohatou marockou kuchyni přímo v pohodlí vaší domácnosti. Kuskus se vaří do perfektního stavu, omáčka plná aromatických koření a zeleniny dotváří dokonalou harmonii.
Pokud se chcete ponořit do jedinečného světa marockých lahůdek, neváhejte a vyzkoušejte tento recept na marocký kuskus s masem. Vaše chuťové pohárky určitě ocení tento jemný tanec chutí!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nasekaného na menší kousky)
- 1 velká cibule (nakrájená na drobné kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (nakrájené na kolečka)
- 1 cuketa (nakrájená na kostičky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 300 g kuskusu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr (nasekaná na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozpálte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho dozlatova ze všech stran.
- Přidejte mletý koriandr, kmín, zázvor a skořici. Opepřete a osolte podle chuti.
- Přidejte nakrájené mrkve, cuketu a červenou papriku a restujte je spolu s masem až do změknutí.
- V konvici přiveďte k varu 500 ml vody a zalijte kuskus. Vše důkladně promíchejte a nechte 5 minut odstát.
- Kuskus rozprostřete na talíře a na něj přidejte porci maso se zeleninou.
- Dokončete ozdobením nasekanou čerstvou petrželkou nebo koriandrem.