1. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Marocká kuskus s masem
zdroj: Recepty 24/7

​ Marocká kuskusová směs ⁣se skvěle ‌spojuje s výraznými kousky masa, vytvářejícími ‌neodolatelnou chuťovou kombinaci. Tento autentický recept vám umožní⁤ ochutnat bohatou ⁣marockou⁢ kuchyni přímo ⁢v pohodlí vaší domácnosti.⁤ Kuskus se vaří do perfektního stavu, omáčka plná aromatických⁤ koření a zeleniny dotváří dokonalou harmonii.

Pokud se chcete ponořit do jedinečného​ světa marockých lahůdek, neváhejte a vyzkoušejte tento recept⁣ na ⁣marocký ⁢kuskus ‍s masem. Vaše chuťové⁣ pohárky určitě ocení tento jemný tanec chutí!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nasekaného na⁣ menší kousky)
  • 1 velká ⁢cibule⁣ (nakrájená na drobné kostičky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve (nakrájené na kolečka)
  • 1 ‍cuketa ⁤(nakrájená na kostičky)
  • 1 červená paprika⁣ (nakrájená ​na ‍proužky)
  • 300 g kuskusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého ⁢kmínu
  • 1/2 ⁣lžičky mleté‍ skořice
  • 1/2 lžičky mletého ⁣zázvoru
  • sůl a ‍pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr‌ (nasekaná na ozdobu)

Postup

  1. Na pánvi‍ rozpálte olivový⁤ olej​ a⁢ osmahněte na něm cibuli a ⁤česnek, dokud⁤ nezezlátnou.
  2. Přidejte hovězí ‍maso a opékejte ho ‌dozlatova ze všech stran.
  3. Přidejte mletý ⁣koriandr, kmín, zázvor a skořici. Opepřete a osolte⁢ podle chuti.
  4. Přidejte nakrájené mrkve, cuketu a⁣ červenou papriku a restujte je spolu s masem až do změknutí.
  5. V konvici přiveďte k varu 500⁣ ml vody a zalijte kuskus. Vše důkladně ⁢promíchejte a nechte 5⁢ minut ⁢odstát.
  6. Kuskus rozprostřete na talíře a na něj ‌přidejte porci maso se zeleninou.
  7. Dokončete ozdobením nasekanou čerstvou⁢ petrželkou ⁢nebo koriandrem.