31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kari s kuřetem a kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte‍ si exotickou chuť a vůni s ⁢naším receptem na ​kari ⁢s kuřetem a kokosovým mlékem. Tento lahodný‍ pokrm kombinuje křehké kousky kuřecího masa s‍ bohatou omáčkou z kokosového mléka a přesnou směsí exotických koření.⁤ S každým soustem se budete cítit jako ​na tropické ostrově plném chutí. Pojďte objevit svět exotické kuchyně⁢ a připravte si tento úžasný kari s kuřetem a kokosovým ‌mlékem. ‌

Suroviny

  • 400 g kuřecího ​masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky​ česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1‍ červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g hrášku
  • sůl ⁢a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka ‌(na ozdobu)

Postup

  1. Nejprve nakrájejte kuřecí maso na menší kousky, cibuli na kostičky a česnek nasekejte.
  2. V hluboké ⁤pánvi nebo hrnci zahřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kuřecí maso a maso opékejte,⁣ dokud ⁢není zvnějšku zlatavé ‍a uvařené dovnitř.
  4. Vložte do pánve červenou papriku a mrkev nakrájenou na nudličky. ‌Smažte několik minut,‍ dokud se⁢ zelenina lehce⁤ nepropeče.
  5. Přidejte červenou kari pastu ‌a promíchejte, aby se dostatečně rozmíchala po celé pánvi.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu.
  7. Přidejte hrášek do‌ pánve a nechte vařit asi 10 minut, dokud se neprovaří a nezměkne.
  8. Podle chuti osolte a opepřete.
  9. Kari servírujte teplé s přílohou rýže a ozdobte čerstvou petrželkou.