31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejská bulgogi
zdroj: Recepty 24/7




Chcete vyzkoušet autentickou korejskou bulgogi? Tento recept vám nabídne ten správný mix chutí – tenké plátky hovězího masa, které ⁤jsou v ​marinádě z tamari omáčky, sezamového oleje a jiných korejských koření. Vaše chuťové pohárky ⁣definitivně ožijí, když ochutnáte toto tradiční jídlo ⁣z Koreje.

Suroviny

  • 600⁣ g hovězího masa⁤ (řízek)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky sezamových ⁤semínek
  • 2 lžičky sezamové​ pasty
  • 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička červené ‌papriky (mleté)
  • 4 lžíce⁣ vody

Postup

  1. Maso‍ nakrájejte na tenké ⁤plátky.
  2. Ve‌ velké míse smíchejte sójovou​ omáčku, hnědý cukr, česnek, cibuli, sezamový ‍olej, sezamová semínka, sezamovou⁣ pastu, zázvor, červenou papriku‍ a vodu.
  3. Přidejte nakrájené ​plátky masa ⁤do marinády a nechte je v ní odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc v lednici).
  4. Po marinování rozehřejte grilovací pánev nebo gril.
  5. Grilujte⁤ maso na vysoké teplotě z​ obou ​stran,⁢ dokud není propečené a křupavé (asi 2-3 ‍minuty z každé ‍strany).
  6. Servírujte bulgogi s rýží a salátem.