31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvá italská bruschetta je oblíbený recept, který přináší lahodnou kombinaci čerstvých rajčat, bazalky a olivového oleje na křupavém plátku čerstvého chleba. Tento jednoduchý a osvěžující pokrm je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Připravte si svěží chuť Itálie přímo na svém talíři!
Suroviny
- 2 pláty čerstvého talířového chleba
- 4 stroužky česneku
- 4 rajčata
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Čerstvé bazalkové lístky
Postup
- Nařežeme čerstvý talířový chleba na plátky, tloušťka plátků by měla být přibližně 1 cm.
- Předehřejeme troubu na 200°C.
- Na plech položíme nařezané plátky chleba a opékáme je v troubě přibližně 5 minut, dokud nejsou chlebové plátky zlatavé a křupavé.
- V mezičase očistíme a na tenké plátky nakrájíme rajčata.
- Když jsou chlebové plátky hotové, vyjmeme je z trouby a necháme je trochu vychladnout.
- Oloupeme stroužek česneku a rozetřeme ho po povrchu každého plátku chleba.
- Přidáme plátky nakrájených rajčat na vrch chlebových plátků.
- Zasypeme čerstvými bazalkovými lístky a pokapeme olivovým olejem.
- Ochutnáme solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou bruschettu podáváme ihned, nejlépe ještě teplou.