31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Syrová řeřichová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Syrová⁤ řeřichová polévka je osvěžující a zdravá⁣ voňavá‍ lahůdka,⁢ která‍ je ideální pro‍ letní dny. Tato polévka je připravena z čerstvé řeřichy, zeleniny a kvalitního olivového ​oleje. ⁣Je plná vitamínů ‌a ⁢minerálů, které prospívají vašemu zdraví. ​Připrava je velmi jednoduchá – stačí‍ rozmixovat všechny ⁣ingredience do hladké konzistence a již můžete servírovat. Syrová řeřichová polévka je ​skvělá‌ jako předkrm⁣ nebo ⁢lehká​ večeře. Přidejte‌ do ní svůj oblíbený ⁢topping, jako ​například křupavý toust nebo⁤ kousky avokáda,‍ a vychutnejte⁣ si osvěžující chuť této jedinečné polévky.

Suroviny

  • 2 hrsti čerstvé řeřichy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml⁢ smetany ke vaření
  • 2⁣ lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř⁣ podle chuti

Postup

  1. Nejprve si omyjeme řeřichu a ⁣cibuli. Cibuli‍ oloupeme ‍a ‌nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.
  2. V ⁢hrnci‌ rozehřejeme olivový olej⁢ a osmahneme na něm ‌cibuli‌ dozlatova.⁢ Přidáme prolisovaný‍ česnek a‍ krátce‍ ho‍ restujeme.
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme je do hrnce a​ krátce je podusíme spolu s cibulí a ⁢česnekem.
  4. Naškrobenou řeřichu přidáme také do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme ​do měkka, asi 15-20 minut.
  5. Poté polévku slijeme do mixéru a rozmixujeme​ na hladkou konzistenci.
  6. Vrátíme polévku ​zpět ⁣do hrnce,⁢ přidáme smetanu a dobře promícháme. Povaříme‍ ještě pár minut, dokud se‍ polévka neohřeje.
  7. Ochutnáme ‌a případně ⁤dochutíme solí a ⁢pepřem.
  8. Syrovou⁣ řeřichovou polévku⁤ podáváme teplou s ⁣čerstvou nasekanou řeřichou⁣ na ozdobu.