29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ragú s boloňským dochucením
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte výborný⁤ recept ⁤na ragú s ⁤boloňským dochucením, jste​ na správném místě.⁣ Tato tradiční italská omáčka‌ z mletého masa, rajčat⁣ a bylinek zaručeně ‌okoření ⁤váš jídelníček. Náš jednoduchý a chutný recept vám ​krok za krokem vysvětlí, jak si⁣ připravit toto lahodné⁢ ragú. Bude to ⁤skvělý‍ doplněk k vašim těstovinám nebo kousku čerstvého⁣ chleba. Připravte si ho dnes a užijte ‍si neodolatelnou chuť​ italské kuchyně!

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 g⁤ rajčatového pyré
  • 200 ml červeného ⁤vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného ‍oregana
  • sůl‍ a pepř dle chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, česnek a⁢ nastrouhanou mrkev.
  2. Přidáme mleté maso a dusíme, dokud ‍neztmavne.
  3. Přidáme​ rajčatové pyré, víno a⁣ dochutíme cukrem, ⁢oreganem, solí a pepřem.
  4. Podusíme⁣ na mírném plameni asi 30 minut.
  5. Servírujeme‍ s vařenými těstovinami.