29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a snadno připravitelný recept? Vyzkoušejte náš recept na kouskous s hovězím masem! Tento tradiční severoafrický pokrm je plný chutí a esencí. Kouskous je lehký a vláčný, perfektně doplňuje šťavnaté kousky hovězího masa. Pestrá směs zeleniny a koření dodává tomuto jídlu výjimečnou chuť. S naším receptem na kouskous s hovězím masem se stane vaše večeře originální a exotická!
Suroviny
- 200 g kouskousu
- 300 g hovězího masa (případně jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte na kostky nakrájené maso a smažte, dokud nezezelená a nezměkne.
- Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou papriku, rajče a vše zamíchejte.
- Přidejte kari koření, kmín, koriandr a sůl. Důkladně promíchejte.
- Vše zalijte trochou vody a nechte dusit asi 10 minut, dokud se maso a zelenina propojí chutí.
- Mezitím si ve velké nádobě připravte kouskous podle návodu na obalu.
- Hotový kouskous rozmístěte na talíře a na každou porci položte lžíci hovězího masa se zeleninou.
- Podávejte teplé a ozdobte čerstvým nasekaným petrželem.