28. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Empanadas argentinského stylu jsou lahodné a oblíbené argentinské kapsičky plné lahodného masa a zeleniny, které jsou pak pečené dozlatova. Tento recept Vám ukáže, jak připravit jednoduché a chutné empanadas přímo v pohodlí Vaší kuchyně. Během přípravy se dozvíte nejrůznější tipy a triky, jak se úspěšně pokusit o autentický argentinský zážitek. Nehledejte dál, vyzkoušejte tento recept a oslňte své blízké tímto výjimečným gastronomickým zážitkem!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 150 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce studené vody
- 400 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička oregana
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Postupně smíchejte mouku, máslo, vejce a vodu a hněťte těsto. Přikryjte jej potravinovou fólií a nechte odpočinout v ledničce alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte na něm jemně nakrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidejte mleté maso a smažte, dokud není zbarvené.
- Přidejte do směsi papriku, kmín, mletou papriku, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte a chvíli dusíte na mírném ohni. Nechte směs vychladnout.
- Vytáhněte těsto z ledničky a rozdělte jej na menší kousky. Každý kousek vyválejte na tenký plát, který rozdělte na stejně velké kruhy nebo obdélníky.
- Na každý kousek těsta dejte lžíci náplně, složte a uzavřete okraje těsta pomocí prstů nebo vidličky.
- Na pánvi rozehřejte dostatek olivového oleje. Vložte empanadas a smažte je z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Hotové empanadas nechte okapat na kuchyňském papíru a podávejte teplé.