27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodný recept na lilek s bylinkovou omáčkou. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm spojuje zdravé lileky s pikantní omáčkou plnou čerstvých bylinek. Skvělá volba pro vegetariány i pro ty, kteří hledají nové způsoby, jak zkombinovat zeleninu s bohatou chuťovou paletou. Nastartujte svou kreativitu v kuchyni a vytvořte si jedinečné jídlo, které svou vůní i vzhledem zaujme každého. Sledujte náš snadný krok za krokem recept a připravte si lahodný lilek s bylinkovou omáčkou již dnes!
Suroviny
- 2 lileky
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvého mletého pepře
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
- 1 lžička citronové šťávy
Postup
- Lilky omyjte a nakrájejte na kolečka.
- Do pánve přidejte olivový olej a rozehřejte ho na středně vysoké teplotě.
- Přidejte lilek a smažte ho asi 5 minut, dokud se nezačne zbarvovat a změkne.
- Přidáme nastrouhaný česnek, sůl a pepř a smažte další 2 minuty.
- Odstraňte pánvičku z tepla.
- Ve velké míse smíchejte petrželku, bazalku, mátu a citronovou šťávu.
- Přidejte smažený lilek do mísy s bylinkovou omáčkou a dobře promíchejte.
- Servírujte jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako samostatné jídlo.