27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí arepas
zdroj: Recepty 24/7

Chcete připravit chutný a originální pokrm? Vyzkoušejte recept na lahodné ‌kuřecí arepas! Arepas jsou tradiční venezuelská jídla vyrobená z kukuřičné mouky a plněná vším, co si umíte představit. Tento recept vám ukáže, jak připravit arepas vyplněné šťavnatým kuřecím masem, zeleninou a sýrem. Můžete je podávat ‍jako hlavní jídlo nebo jako lehkou večeři. Sledujte ‌tento‍ jednoduchý recept⁣ a ukažte své kulinářské dovednosti!

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2​ rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička ‌koriandru
  • 1​ lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a ‍pepř dle chuti
  • 1 hrnek instantního kukuričného moučku
  • 1,5 hrnku horké vody
  • 1 lžička soli
  • 1 ⁤lžíce máslo

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa ⁤a smažte, dokud nezezlátne. Přidejte nakrájená rajčata, koriandr, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  2. V misce smíchejte kukuričný mouček, horkou vodu a sůl. Těsto by mělo být husté, ale stále měkké a ⁣lepkavé. Případně přidejte více vody nebo moučku.
  3. Vezměte si⁢ kousek těsta⁢ a vytvarujte z⁤ něj placku.‌ Opakujte, dokud nevytvoříte všechny arepas. Dávku ⁢lze vytvarovat do velikosti jednoho arepas, které má obvykle velikost pěsti.
  4. Na pánvi rozehřejte ‌máslo a opékejte arepas z obou ​stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Nařežte arepas napůl a naplňte je připravenou kuřecí směsí. Podávejte jako hlavní jídlo nebo s přílohou dle vašeho výběru.