27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete připravit chutný a originální pokrm? Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí arepas! Arepas jsou tradiční venezuelská jídla vyrobená z kukuřičné mouky a plněná vším, co si umíte představit. Tento recept vám ukáže, jak připravit arepas vyplněné šťavnatým kuřecím masem, zeleninou a sýrem. Můžete je podávat jako hlavní jídlo nebo jako lehkou večeři. Sledujte tento jednoduchý recept a ukažte své kulinářské dovednosti!
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 1 hrnek instantního kukuričného moučku
- 1,5 hrnku horké vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce máslo
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidejte na kousky nakrájená kuřecí prsa a smažte, dokud nezezlátne. Přidejte nakrájená rajčata, koriandr, kmín, papriku, sůl a pepř. Vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- V misce smíchejte kukuričný mouček, horkou vodu a sůl. Těsto by mělo být husté, ale stále měkké a lepkavé. Případně přidejte více vody nebo moučku.
- Vezměte si kousek těsta a vytvarujte z něj placku. Opakujte, dokud nevytvoříte všechny arepas. Dávku lze vytvarovat do velikosti jednoho arepas, které má obvykle velikost pěsti.
- Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Nařežte arepas napůl a naplňte je připravenou kuřecí směsí. Podávejte jako hlavní jídlo nebo s přílohou dle vašeho výběru.