27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou lahodným a jednoduchým jídlem, které potěší každého milovníka italské kuchyně. Tato svěží omáčka je připravena z čerstvých rajčat, cibule, česneku a aromatických bylinek, což dává jídlu bohatou chuť a vůni. Těstoviny se směsí omáčky propojí do dokonalého spojení, které si získá vaše chuťové buňky. Snažte se při tomto receptu použít nejlepší kvalitu těstovin a zralých rajčat, abyste dosáhli optimálního výsledku. Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou ideálním jídlem pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři, kterou si můžete dopřát kdykoliv během týdne.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička sušeného oregána
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na sporáku si připravíme hrnec s osolenou vodou a přivedeme ji k varu.
- V druhém hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme rajčatovou omáčku, sušené bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme provařit asi 10 minut, aby se chutě propojily.
- V osolené vařící vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
- Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do rajčatové omáčky. Dobře promícháme, aby se těstoviny pokryly omáčkou.
- Pokrm podáváme horký a můžeme ho posypat čerstvým parmazánem nebo nasekanou petrželkou.