26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a exotický recept na jázminovou rýži s masem. Připravte si lahodný pokrm s jemně aromatickou rýží a šťavnatým masem. Kombinace chutí, kterou zaručeně oceníte. S naším jednoduchým návodem a pár základními ingrediencemi si můžete snadno připravit tento lahodný a výživný pokrm. Přidejte do svého jídelníčku trochu exotiky a ohromte své chuťové buňky.
Suroviny
- 200 g jasmínové rýže
- 300 g masa (kuřecí, hovězí, vepřové)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- hrst zeleného hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Rýži důkladně propláchněte vodou, dokud není voda čistá.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené maso a opékejte jej dozlatova.
- Přidejte nasekanou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a zelený hrášek. Orestujte pár minut.
- Přidejte propláchnutou rýži a zalijte vodou tak, aby byla rýže ponořená alespoň o 2 cm.
- Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
- Na mírném ohni vařte pod pokličkou, dokud se rýže neuplně neudusí a voda se nevypaří.
- Můžete přidat další vodu, pokud je rýže příliš suchá nebo nedovařená.
- Po dokončení vaření nechte jídlo chvíli odpočinout a podávejte teplé.