26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jázminová rýže s masem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a exotický⁣ recept‌ na jázminovou rýži ‌s masem. ‌Připravte‌ si lahodný pokrm ⁤s jemně aromatickou rýží a‍ šťavnatým⁤ masem. ‌Kombinace ‍chutí, kterou zaručeně‌ oceníte.⁣ S ⁢naším​ jednoduchým ‌návodem a‌ pár základními ingrediencemi⁣ si ‍můžete snadno připravit tento​ lahodný a ⁢výživný pokrm. Přidejte do⁤ svého jídelníčku trochu exotiky a ohromte ⁢své chuťové buňky.

Suroviny

  • 200 g jasmínové rýže
  • 300 g masa (kuřecí, hovězí, vepřové)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená ⁢paprika
  • 1 mrkev
  • hrst zeleného hrášku
  • 2 ⁢lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rýži důkladně propláchněte vodou,‌ dokud není voda čistá.
  2. Na pánvi‍ rozehřejte⁣ olej a osmažte ​na⁢ něm ⁣nakrájenou cibuli a ‍česnek.
  3. Přidejte nakrájené maso a ⁢opékejte jej dozlatova.
  4. Přidejte nasekanou​ papriku, ‍na kolečka nakrájenou mrkev a zelený hrášek. Orestujte pár ​minut.
  5. Přidejte propláchnutou⁤ rýži ‌a ‍zalijte vodou ‍tak,⁣ aby byla ​rýže ponořená alespoň o ⁢2​ cm.
  6. Přidejte sójovou omáčku, sůl a‌ pepř podle⁣ chuti.
  7. Na‍ mírném ohni vařte pod ⁣pokličkou, dokud se rýže neuplně neudusí a voda se nevypaří.
  8. Můžete přidat další vodu,‍ pokud je‌ rýže‍ příliš suchá nebo nedovařená.
  9. Po ⁣dokončení vaření‌ nechte ⁣jídlo chvíli ​odpočinout ⁣a podávejte teplé.