12. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kořeněná marocká tajemství
zdroj: Recepty 24/7

​ Zažijte výjimečnou chuť​ a exotickou atmosféru Maroka ⁤s naším receptem⁢ na „Kořeněná marocká ​tajemství“. Tato lahodná kulinářská pokladna v sobě ukrývá neuvěřitelnou kombinaci koření⁤ a vůní, které vás přenesou do vzdálených míst plných chutí a vůní⁢ Orientu. Připravte se na⁢ jedinečný zážitek s receptem „Kořeněná marocká tajemství“ a nechte se unést do světa exotiky a lahodných lahůdek. ⁢

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého⁢ skořice
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého červeného pepře
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 ‍lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky mletého šafránu
  • 1/4 lžičky mleté chilli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 400ml masového ‌vývaru
  • 200g sušených švestek
  • Sůl a pepř podle⁤ chuti

Postup

  1. Nastrouhejte ‌cibule a nakrájejte česnek na ‌jemno.
  2. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek a jemně nastrouhaný zázvor a nechte chvíli‌ restovat.
  4. Přidejte mleté koření – koriandr, kmín, skořici, kurkumu, červený pepř, kardamom, černý pepř, šafrán a chilli. Směs dobře promíchejte a nechte chuť a‌ vůni těchto koření rozvinout.
  5. Přidejte nakrájené jehněčí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  6. Přilijte konzervovaná rajčata a masový vývar. Přidejte také sušené švestky a důkladně promíchejte. Přiveďte ⁢směs ‌k varu.
  7. Za stálého ⁢míchání vařte maso alespoň hodinu, dokud nezměkne.
  8. Před podáváním ⁢ochutnejte a případně dochuťte solí a⁣ pepřem.
  9. Servírujte s kuskusem ⁣nebo‍ chlebem.