17. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		 Pečená kachna s bramborovým plátkem je lahodné a sýte jídlo, které potěší všechny milovníky kachny. Kachna je pečená do zlatova, její kůže je křupavá a maso šťavnaté. Bramborový plátek přidává jídlu hezkou a chutnou přílohu. Tento recept je ideální pro slavnostní večeři či odpolední hostinu s rodinou a přáteli. Sledujte krok za krokem a připravte si tento výjimečný pokrm i vy! 
Suroviny
- 1 kachna
 - 1 kg brambor
 - 4 stroužky česneku
 - 1 cibule
 - 4 lžíce olivového oleje
 - Sůl
 - Pepř
 - Rozmarýn
 
Postup
- Kachnu opláchněte a důkladně osušte. Předpečte ji v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
 - Brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
 - Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
 - Do pekáče dejte olivový olej, přidejte česnek a cibuli a lehce orestujte.
 - Přidejte brambory, osolte, opepřete a přidejte rozmarýn.
 - Pečte v troubě při 180 °C asi 30 minut, občas promíchejte.
 - Vyjměte kachnu z trouby a snižte teplotu na 160 °C.
 - Na bramborové plátky položte kachnu a pečte ještě asi 1,5 až 2 hodiny, dokud není kachna a brambory zlatavé a křupavé.
 - Před podáváním nechte kachnu chvíli odpočinout a pak narežte na porce.
 - Pokud si přejete, můžete podávat s omáčkou a zeleninovým salátem.
 

