16. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Moqueca de peixe je brazilské rybí jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje zeleninu, kokosové mléko, palmový olej, čerstvé bylinky a ryby do vynikajícího pokrmu, který těší chuťové buňky. Připravte si tuto autentickou moquecu de peixe v pohodlí vaší kuchyně a vychutnejte si výlet do brazilské kuchyně.
Moqueca de peixe
Suroviny
- 500 g rybího filetu (například bílá ryba, treska)
 - 1 cibule, nakrájená na plátky
 - 2 rajčata, nakrájená na plátky
 - 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na pruhy
 - 3 stroužky česneku, nasekané
 - 1 l kokosového mléka
 - 2 lžíce olivového oleje
 - Šťáva z 1 limetky
 - 1 lžička koriandru, mletého
 - 1 lžička kmínu, mletého
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Ve velké hrnci zahřejte olivový olej.
 - Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
 - Přidejte rajčata a papriku a restujte je asi 5 minut, dokud se rajčata nezjemní.
 - Přidejte kokosové mléko, limetkovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř.
 - Přikryjte hrnec a vařte na mírném ohni asi 10 minut, aby se chutě propojily.
 - Přidejte rybí filé a vařte dalších 10 minut, nebo dokud není ryba propečená a šťavnatá.
 - Podávejte teplé s rýží nebo bílým chlebem.
 

