15. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte chutný a zdravý recept na květákové smaženice? Naše květákové smaženice jsou ideální volbou pro všechny milovníky zeleniny. Kombinují křupavost smaženého pokrmu s lehkostí a vyváženým výživovým složením. S naším jednoduchým a rychlým receptem můžete snadno připravit vynikající smaženice s křehkým květákem, které se stanou oblíbeným pokrmem vaší rodiny. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte naše květákové smaženice ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší květák
 - 2 vejce
 - 2 lžíce hladké mouky
 - ½ lžičky soli
 - špetka pepře
 - olej na smažení
 
Postup
- Květák rozdělte na menší růžičky a omyjte je pod tekoucí vodou.
 - V hrnci s vroucí osolenou vodou vařte květák asi 5 minut, nebo dokud nebude měkký. Poté ho odceděte a nechte ho vychladnout.
 - V míse smíchejte vejce s moukou, solí a pepřem, dokud nedostanete hladké těsto.
 - Do těsta přidejte vychlazený květák a důkladně ho obalte.
 - Ve velké pánvi zahřejte olej a postupně smažte květákové smaženice z obou stran do zlatova.
 - Smaženice vyjměte na ubrousek, aby se zbytečně nepletejí.
 - Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu či zeleninovým pokrmům.
 

