13. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ful Medames
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Ful Medames je tradiční⁢ egyptský recept, který ‍je oblíbený v celém⁣ arabském světě.⁣ Tato čerstvá a⁤ udržitelná pokrmová možnost ⁣je‍ vyrobena ⁣z fazolí, které ‍jsou vařeny‌ a poté smíchány s olivovým‍ olejem, citronovou šťávou, česnekem a dalšími aromatickými ‍kořením. Tento⁣ zdravý pokrm je bohatý ⁣na bílkoviny ⁣a vlákninu a může být ‍konzumován jako‌ snídaně, oběd nebo⁤ večeře. Připravte‍ si doma⁣ Ful Medames a ochutnejte autentickou arabskou chuť!⁣

Suroviny

  • 2 hrnky vařených fazolí​ (například ⁢fazoleče)
  • 4 stroužky ⁤česneku, jemně nakrájené
  • 2 ⁣lžíce olivového oleje
  • 1 lžička⁣ mletého kmínu
  • 1​ lžička mletého ⁢koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • sok z‌ 1 citrónu
  • 2 ‍lžíce nasekané‍ petrželky nebo‌ koriandru
  • pita chléb nebo hummus k podávání

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte ‌olivový olej na středním‌ plameni.
  2. Přidejte⁢ jemně⁣ nakrájený česnek a smažte ⁤ho, ‍dokud⁣ není lehce zlatý.
  3. Přidejte mletý⁢ kmín a koriandr, promíchejte a osmahněte ještě asi ⁤1 ‌minutu.
  4. Přidejte vařené fazole a promíchejte je ‍s kořením. ⁣Povařte ještě asi 5 minut,‍ dokud se neprohřejí.
  5. Pokud je směs příliš suchá, ⁣přilijte⁣ trochu vody.
  6. Přidejte čerstvě vymačkaný citrónový ⁣džus a promíchejte.
  7. Přidejte ⁤jednu lžíci nasekané petrželky ⁣nebo koriandru a​ opepřete a osolte podle chuti.
  8. Suroviny ⁤nechte vařit ještě asi ​2 minuty, ⁢dokud ‍se všechny ​chutě‌ nezkombinují.
  9. Servírujte⁣ horké s pita chlebem nebo hummusem.