10. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Tento recept na Empanadas de Masas Criollas nabízí šťavnaté a chutné empanády plněné pikantním masem, které jsou charakteristické pro tradiční argentinskou kuchyni. Tato lahodná pochoutka se připravuje s použitím klasického těsta, které je křehké, ale zároveň měkké a plněné kvalitním mletým masem, cibulí a kořenovou zeleninou. Pokud hledáte autentický argentinský zážitek, vyzkoušejte tyto tradiční empanády, které se stanou vaším novým oblíbeným pokrmem. Stačí sledovat jednoduchý postup a můžete si vychutnat tento chuťově bohatý pokrm doma.
Empanadas de Masas Criollas
Suroviny
- 2 šálky hladké mouky
 - ½ šálky studeného másla, nakrájeného na kostky
 - ½ šálky studené vody
 - 1 vejce
 - 1 lžička soli
 - 400 g mletého hovězího masa
 - 1 cibule, nasekaná
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 1 paprika, nakrájená na kostičky
 - 1 rajče, nasekané
 - 1 lžička mleté papriky
 - ½ lžičky kmínu
 - ½ lžičky sušeného oregana
 - sůl a pepř podle chuti
 - olej na smažení
 
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Přidejte nakrájené máslo a prsty jej zapracujte, dokud nedostanete drobivou konzistenci.
 - Po jednom přidávejte studenou vodu a míchejte rukou, dokud se těsto nespojí dohromady. Nezpracovávejte příliš dlouho, aby těsto neztratilo na své křehkosti.
 - Zabalte těsto do fólie a dejte ho do lednice odpočinout po dobu nejméně 30 minut.
 - Mezitím zahřejte olej v pánvi a osmažte cibuli, česnek, papriku a rajče, dokud nezměknou.
 - Přidejte mleté maso, mletou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Vařte až do úplného uvaření masa. Ochutnejte a upravte případně dochuť podle své chuti.
 - Po odpočinku těsta z lednice rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na jemno. Vyřízněte kolečka o průměru asi 10 cm.
 - Na každé kolečko dejte lžíci náplně ze směsi masa. Zakryjte kolečko druhým vyváleným kolečkem a okraje pevně sešlete prsty nebo vidličkou. Opakujte s ostatními kolečky.
 - Na pánvi rozehřejte dostatek oleje a smažte empanadas po obou stranách, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
 - Hotové empanadas jezte teplé jako hlavní jídlo nebo jako svačinu.
 


