10. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Brazilska kuřecí pirožky jsou lahodné a chutné nádivkové pečivo, které Tatry křehké těsto naplněné pikantní směsí kuřecího masa, fazolí, zeleniny a brazilského sýra. Tento exotický recept je ideální volbou pro milovníky pikantních jídel s příjemnou kombinací chuti a textury. S tímto jednoduchým návodem, kterým vás provedeme krok za krokem, si můžete sami připravit tyto vynikající chuťové bombičky plné exotiky. Překvapte své blízké tímto originálním brazilským pokrmem a vylepšete si tak svůj jídelníček o nové a zajímavé chutě.
Brazilska kuřecí pirožky
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 paprika
 - 100 g šunkového salámu
 - 100 g sýra
 - 1 lístek koriandru
 - 1 lžička kari koření
 - sůl a pepř dle chuti
 - rollovací těsto
 - 1 vejce na potření
 
Postup:
- Na oleji osmažte na kostičky pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
 - Přidejte na kostičky pokrájenou papriku a kuřecí maso nakrájené na menší kousky.
 - Začněte masa propečovat a přidejte na kostičky nakrájený šunkový salám.
 - Přidejte nakrájený sýr a dochuťte kari kořením, solí, pepřem a lístkem koriandru.
 - Poté nechte směs vychladnout.
 - Rovnoměrně rozválejte rollovací těsto a nakrájejte ho na menší čtverce.
 - Na každý čtvereček těsta dejte lžíci směsi a zabalte v buchtě.
 - Přiložte pirožky na plech vyložený pečicím papírem.
 - Na potření rozšlehejte vejce a potřete jím pirožky.
 - Poté dejte plech s pirožky do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 20-25 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
 - Brazilska kuřecí pirožky podávejte teplé.
 

