9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Rybí karí s kokosem – skvělý recept pro milovníky exotických chutí! Tento pokrm kombinuje čerstvé rybí filé s bohatou omáčkou plnou kokosového mléka, kari koření a aromatických bylinek. Připravte si tento lahodný a zdravý pokrm během pár minut a dopřejte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu.
Suroviny
- 500 g rybích filé (např. treska)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 1 lžíce kari koření
 - 1 lžička kurkumy
 - 400 ml kokosového mléka
 - šťáva z 1 limetky
 - čerstvá koriandr, na ozdobu (volitelně)
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Nejprve si rybí filé nakrájejte na menší kousky.
 - Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli. Smažte ji dozlatova.
 - Následně přidejte na drobno nasekaný česnek a kari koření. Promíchejte a nechte chvíli podusit, dokud se neuvolní vůně.
 - Přidejte nakrájené rybí kousky a osolte a opepřete dle chuti. Smažte krátce, dokud nezezlátne z obou stran.
 - Přilijte kokosové mléko a přidejte kurkumu. Promíchejte a nechte poklidně vařit přibližně 10-15 minut, dokud se ryba neudělá.
 - V závěru dochuťte rybí karí šťávou z limetky.
 - Servírujte s rýží nebo naan chlebem a ozdobte čerstvým nasekaným koriandrem.
 

