9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte originální a lahodný recept na kuřecí masala s karamelem? Naše výjimečná kombinace koření, kuřecího masa a sladkého karamelového nádechu vám zaručeně zalíbí. Tato indická specialita plná chutí a vůní přináší do vaší kuchyně nezapomenutelný zážitek. Připravte si tento recept s naším krok za krokem návodem a užívejte si jídlo, které překvapí všechny vaše smysly. Zvedněte tóny kuchyně na novou úroveň a ohromte své blízké tímto jedinečným jídlem.
Suroviny
- 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
 - 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
 - 4 stroužky česneku, jemně nasekané
 - 1 červená paprika, nakrájená na proužky
 - 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
 - 2 lžíce kari koření
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého kurkumy
 - 1 lžička garam masaly
 - 1 lžička cukru
 - 2 lžíce oleje
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, dokud nezezlátne.
 - Přidejte česnek a smažte ho s cibulí asi 30 sekund, než začne vonět.
 - Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
 - Přidejte kari koření, mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masalu. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
 - Přidejte nakrájené papriky a smažte je spolu s masem asi 5 minut, dokud nezměknou.
 - Přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte vařit ještě asi 2 minuty.
 - Kuřecí masala s karamelem je hotová! Podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan.
 

