9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille zeleninové fritáty je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Tento recept vás nadchne svým jednoduchým, zdravým a chutným přístupem k vaření. Svařte na pánvi papriky, cuketu, baklažány a rajčata v aromatických bylinkách a olivovém oleji, dokud nejsou jemně měkké a téměř křehké. K dostání je tato lahodná zeleninová fritáta pro vaši rodinu ve chvíli. Vychutnejte si toto zdravé, barvitě vypadající a lahodně chutnající jídlo!
Suroviny
- 1 cibule
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky (například tymián, rozmarýn, petrželka)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a přidejte na pánev. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte na pánev nakrájenou cuketu, baklažán a papriky. Smažte, dokud zelenina nezměkne, asi 10 minut.
- Přidejte na pánev nakrájená rajčata a rozmačkaný česnek. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte čerstvé bylinky, sůl a pepř podle chuti. Vařte ještě 2 minuty.
- Fritátu servírujte teplou.