9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Empanadas de masa frita jsou lahodné argentinské smažené koláče plné chuti. Tento recept vám ukáže, jak připravit křupavé a šťavnaté empanadas s plněním dle vašeho výběru. S několika jednoduchými ingrediencemi a easy-to-follow postupem, získáte kvalitní výsledek, který potěší všechny milovníky klasické argentinské kuchyně. Začněte svou kuchařskou dobrodružstvím a vytvořte si doma tradiční empanadas de masa frita už dnes! 
Suroviny
- 500 g hladké mouky
 - 2 lžičky soli
 - 100 g másla
 - 2 vejce
 - 200 ml mléka
 - olej na smažení
 - náplň dle vlastního výběru (např. mleté maso, sýr, zelenina, atd.)
 
Postup
- V misce smíchejte mouku a sůl.
 - Přidejte máslo a jemně ho vmíchejte do mouky, dokud nedosáhnete stříhavé konzistence.
 - Přidejte vejce a mléko a hněťte těsto, dokud není hladké a elastické.
 - Nechte těsto odpočinout 30 minut.
 - Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte na tenké placky.
 - Do každé placky dejte lžíci náplně a překlopte ji na půlku, tvoříce půlměsíc.
 - Okraje pečlivě utáhněte a přitlačte, aby se náplň nevytekla během smažení.
 - Na pánvi zahřejte dostatek oleje a smažte empanadas na středním ohni, dokud nejsou zlatě hnědé.
 - Odstraňte empanadas z oleje a nechte je okapat na ubrousku nebo papírovém ubrousku.
 - Podávejte teplé a můžete je doplnit omáčkou nebo salsou dle preferencí.
 

