9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Aromatické kuřecí kari je skvělý recept plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční indický pokrm kombinuje kuřecí maso, zeleninu a lahodné koření, jako je kari prášek, kurkuma a koriandr. S tímto receptem si můžete vychutnat konejšivou jídelníčku plnou bohatých chutí a naroste váš lásku k indické kuchyni. Připravte si svou dávku aromatického kuřecího kari a rozveselte svůj jídelníček!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
 - 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
 - 2 středně velké rajčata (nakrájená na kostičky)
 - 3 stroužky česneku (nakrájené na jemno)
 - 2 lžíce kari koření
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička kurkumy
 - 1 lžička čerstvého zázvoru (nakrájeného na jemno)
 - 1 lžička chilli papričky (nasekaná na jemno)
 - 400 ml kokosového mléka
 - 2 lžíce oleje
 - čerstvá petrželka (na ozdobu)
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
 - Přidejte česnek, zázvor a chilli papričku a osmažte další 2 minuty.
 - Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne na všech stranách.
 - Přidejte kari koření, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu, sůl a pepř. Promíchejte a opékejte dalších 2 minuty.
 - Přidejte nakrájená rajčata a smažte dalších 5 minut, dokud se nezměknou.
 - Přilijte kokosové mléko a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
 - Podávejte s rýží nebo naan chlebem.
 - Ozdobte čerstvou petrželkou a servírujte.
 


