9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na exotický guláš z drůbeže s kokosovým mlékem, který vám přinese chuťovou explozi! Tento jednoduchý, ale přesto bohatě aromatický pokrm spojuje kousky drůbežího masa s křehkými zeleninovými příchutěmi a kořením, které dodává pikantnost. Kokosové mléko přidává jemnou, sladkou a krémovou vrstvu, která perfektně doplňuje ostatní ingredience. Snažte se překvapit své chuťové pohárky touto originální kombinací, která je ideální pro ty, kteří milují exotiku a netradiční gastronomii. Dopřejte si vášnivou cestu do chutí s tímto gulášem z drůbeže s kokosovým mlékem!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl
- pepř
- 400 ml kokosového mléka
- 500 ml vývaru
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Papriku očistěte a nakrájejte na proužky.
- V hrnci zahřejte olej a na něm orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přidejte papriku, česnek, sladkou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a vývar. Zlehka promíchejte.
- Hrnec přikryjte a nechte guláš vařit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Po uvaření ochutnejte a případně dosolte a okořeňte.
- Servírujte s rýží nebo knedlíky.