9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Máte chuť na výjimečný pokrm? Vyzkoušejte naši lahodnou a bohatou hovězí bordelaise s pečenými bramborami. Náš recept kombinuje kousky jemného hovězího masa s bohatou a aromatickou bordelaise omáčkou, která se dokonale doplňuje s křupavými pečenými bramborami. Připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. S naším jedinečným receptem na hovězí bordelaise s pečenými bramborami se stanete skutečným kuchařem!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa na stroganoff (svíčková)
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovězí vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce Worcester omáčky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme maso. Omyjeme ho, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky masa obalíme v mouce, dobře odsypeme a odstraníme přebytečnou mouku.
- V hrnci zahřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli do zlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a osmažíme ho spolu s cibulí.
- Po chvíli přidáme maso a opečeme ho dozlatova ze všech stran.
- Zalijeme červeným vínem a vaříme, dokud víno trochu nevyvaří.
- Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak a Worcester omáčku.
- Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Před podáváním dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.