9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Tento skvělý recept na Penne s ricottou a špenátem je ideální volbou pro vegetariány i milovníky těstovin. Užijte si kombinaci lahodného špenátu a krémové ricotty se skvěle hodící k širokým penne těstovinám. Tento jemně kořeněný a chutný pokrm je snadno připravitelný a představuje skvělou volbu pro rychlý a zdravý večeři. Zkuste tento recept a přesvědčte se sami. 
Recept na Penne s ricottou a špenátem
Suroviny
- 250g penne těstovin
 - 150g čerstvé ricotty
 - 200g čerstvého špenátu
 - 2 stroužky česneku (nasekané)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - Sůl podle chuti
 - Pepř podle chuti
 
Postup
- Uvařte penne těstoviny ve vroucí osolené vodě podle pokynů na obalu. Opatrně je sceďte a nechte stranou.
 - Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět.
 - Přidejte špenát a smažte ho, dokud nezmenší svůj objem a změkne.
 - Přidejte ricottu a promíchejte, dokud se dobře propojí s ostatními ingrediencemi.
 - Přidejte uvařené penne těstoviny do pánve se špenátem a ricottou. Důkladně promíchejte, aby se všechny přísady spojily.
 - Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
 - Servírujte teplé a můžete přidat parmezánový sýr nebo čerstvé bylinky jako ozdobu.
 

