29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
3Chobotnice alla griglia
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ oblíbený recept​ na‌ grilované chobotnice plné chuti⁢ a‍ aromatických bylinek. ⁢3Chobotnice alla griglia jsou skvělou volbou pro ⁤milovníky ⁣mořských ‌plodů ⁢a grilování. S tímto receptem si​ jednoduše připravíte lahodné jídlo ⁢plné ‍zdravých bílkovin a esenciálních živin. Nechte ⁢se inspirovat tímto​ italským ‌pokrmem ​a okořeňte si vaření!

Suroviny

  • 3 chobotnice
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron
  • Česnek
  • Rozmarýn

Postup

  1. Chobotnice očistěte a opláchněte pod ‌tekoucí vodou.
  2. Namíchejte marinádu z olivového oleje, prolisovaného česneku, nasekaného rozmarýnu, soli ‌a pepře.
  3. Chobotnice potřete ​marinádou⁤ z⁤ obou⁤ stran⁤ a nechte odležet minimálně ​hodinu v lednici.
  4. Předehřejte gril ​na střední teplotu ⁢a chobotnice​ grilujte‍ asi ⁢4-5 minut z každé‌ strany, dokud nejsou krásně zezlátnuté.
  5. Servírujte‍ s citronovými​ plátky a případně s dalšími bylinkami.