29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte oblíbený recept na grilované chobotnice plné chuti a aromatických bylinek. 3Chobotnice alla griglia jsou skvělou volbou pro milovníky mořských plodů a grilování. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo plné zdravých bílkovin a esenciálních živin. Nechte se inspirovat tímto italským pokrmem a okořeňte si vaření!
Suroviny
- 3 chobotnice
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Citron
- Česnek
- Rozmarýn
Postup
- Chobotnice očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou.
- Namíchejte marinádu z olivového oleje, prolisovaného česneku, nasekaného rozmarýnu, soli a pepře.
- Chobotnice potřete marinádou z obou stran a nechte odležet minimálně hodinu v lednici.
- Předehřejte gril na střední teplotu a chobotnice grilujte asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou krásně zezlátnuté.
- Servírujte s citronovými plátky a případně s dalšími bylinkami.