22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Sate Ayam je tradiční indonéské jídlo, které spojuje lahodné kuřecí maso s exotickými kořeněnými omáčkami a grilovanými zeleninovými přílohami. Naučte se připravit tyto lahodné kousky kuřecího masa na špejli a okusíte jedinečnou chuť východní kuchyně. Sate Ayam je skvělou volbou pro všechny milovníky exotických pokrmů plných chutí a vůní. Podívejte se na náš recept a dejte svému jídelníčku nový zážitek!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Nastrouháme česnek, nakrájíme cibuli a smícháme s olejem, sójovou omáčkou, medem, solí a pepřem.
- Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dejme do marinády. Necháme odležet minimálně 30 minut, ideálně přes noc.
- Poté našpikujeme kousky masa na špejle a grilujeme na rozpáleném grilu nebo na pánvi asi 10-15 minut, obracíme až do zlatavé barvy až do úplného propečení masa.
- Podáváme s rýží nebo salátem a můžeme ozdobit bylinkami nebo sezamem.