24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská kvašená zelenina zelí plná chutí a probiotik, která se stala oblíbenou pochoutkou po celém světě. Naučte se jak připravit domácí kimchi s jednoduchým receptem plným lahodných ingrediencí a užijte si zdravou fermentovanou pochoutku doma.
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 4 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce křenu
- 1 lžíce zázvoru
Postup
- Na začátku si připravíme zelí a nakrájíme ho na menší kousky.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.
- Papriku a chilli papričku nakrájíme na tenké proužky.
- V míse smícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, sůl, křen a zázvor.
- Do směsi přidáme nakrájené zelí, mrkev, česnek, papriku a chilli a důkladně vše promícháme.
- Směs necháme odpočívat alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Kimchi můžeme skladovat v lednici a konzumovat postupně. Lahodí jako příloha k různým pokrmům nebo jako samostatný pokrm.