24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi – kvašená zelenina zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi‍ je tradiční korejská kvašená zelenina zelí plná chutí a probiotik, která‌ se stala‌ oblíbenou ‌pochoutkou po celém‍ světě. Naučte se jak⁤ připravit domácí kimchi s jednoduchým receptem plným lahodných ingrediencí a užijte⁣ si zdravou ‌fermentovanou pochoutku doma. ​

Suroviny

  • 1 ⁢hlávka zelí
  • 4 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 4 ‌lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce ⁣sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce křenu
  • 1 lžíce zázvoru

Postup

  1. Na začátku si připravíme ​zelí⁣ a nakrájíme ho na​ menší kousky.
  2. Mrkev oloupeme ⁢a⁢ nakrájíme ​na tenké nudličky.
  3. Česnek oloupeme‌ a nakrájíme na jemné plátky.
  4. Papriku a chilli papričku nakrájíme⁤ na tenké proužky.
  5. V míse smícháme rybí omáčku, sójovou ⁤omáčku, cukr, sůl, křen a zázvor.
  6. Do směsi ​přidáme nakrájené zelí, ‍mrkev, ​česnek,⁣ papriku ‍a chilli a důkladně vše promícháme.
  7. Směs​ necháme odpočívat alespoň 4 hodiny, ⁣ideálně přes noc.
  8. Kimchi můžeme skladovat⁤ v lednici a konzumovat⁣ postupně. Lahodí ‍jako ‍příloha k různým pokrmům nebo jako ‍samostatný ⁢pokrm.