3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinské hovězí empanadas
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské hovězí empanadas ​jsou oblíbeným ⁣tradičním ⁤pokrmem plným⁤ chutí a‍ vůní. Těsto⁣ je ⁣křehké a‍ plné lahodného hovězího masa, cibule, papriky a ‍oliv, což dělá z tohoto jídla skvělou volbu pro každou ⁣příležitost. Naučte se, jak⁣ snadno⁣ připravit tyto lahodné empanadas doma a překvapte své blízké autentickým argentinským zážitkem. ‍

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička kmínu
  • sůl ‍a pepř podle chuti
  • 1 balíček listového​ těsta
  • 1 vejce na potření

Postup

  1. Na pánvi orestujeme​ na oleji‍ nakrájenou⁤ cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme ⁤mleté maso a⁣ restujeme, dokud masa není propečená.
  3. Přidáme oregano, kmín, sůl a‌ pepř⁣ a necháme chvíli provařit.
  4. Listové těsto rozválíme a vykrájíme z ⁢něj kruhy.
  5. Do středu každého kruhu těsta dáme lžíci ‍náplně s masem a zalepíme do tvaru půlměsíce.
  6. Okraje ‌empanadas můžeme ⁤ještě zdobit použitím vidličky.
  7. Empanadas potřeme⁣ rozšlehaným vajíčkem a pečeme ‍v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé.