3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Zapečený irácký kebab
zdroj: Recepty 24/7

‍Tento recept​ na zapečený irácký​ kebab je exotickým a ⁣chutným jídlem, které vám přinese‌ do vaší kuchyně ‌vůni ⁤a chuť ⁣Orientu. Kombinuje kuřecí ‌maso s aromatickými iráckými kořenícími směsmi a zeleninou,⁤ která je směsicí sladkého a kořeněného. Pokud hledáte něco⁤ nového ⁢a zajímavého, tento recept je​ pro vás!

Suroviny

  • 500 g mletého jehněčího ⁢masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1⁤ lžička ​mletého skořice
  • 1‌ lžička mletého ⁣koriandru
  • ½ lžičky chilli papričky (dle⁢ chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ⁤lžička soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 300 g rýže
  • 400 ml masového ⁤vývaru
  • 2 rajčata,‌ nakrájená na plátky
  • 150 g jogurtu
  • Čerstvá nasekaná petrželka‍ a máta⁢ na ozdobu

Postup

  1. Smíchejte v míse mleté maso, cibuli, česnek, kmín, skořici, koriandr, chilli papričku, olivový ‍olej, sůl ⁤a ⁣pepř. Dobře⁤ promíchejte a​ nechte marinovat alespoň 30 minut.
  2. Mezitím ‍si připravte rýži. Opláchněte ⁢ji⁣ pod tekoucí vodou, ⁣dokud není čirá. Poté ji dejte do hrnce s masovým vývarem a uvařte​ podle návodu ‌na obalu rýže.
  3. Vyklopte směs ⁢s mletým masem‍ na plech ‍vyložený pečicím⁤ papírem a rozetřete do tenké⁤ vrstvy. ⁤Dejte ‌do předehřáté ‍trouby‌ na 180‍ °C a‌ pečte‍ asi ‍20-25 minut, dokud není maso zlatavě hnědé.
  4. Vyklopte⁣ zapečené maso na‍ rýži. ‍Na maso ‌rozložte plátky rajčat a ⁤potřete jogurtem.‌ Přidejte nasekanou petrželku a mátu.
  5. Podávejte⁢ teplé a ⁣můžete přidat⁣ ještě​ na ‌tenké⁣ plátky​ nakrájenou cibuli a citronovou šťávu.