9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Moqueca de peixe je tradiční brazilské rybí jídlo plné chuti a exotiky. Tato jednoduchá, avšak lahodná rybí polévka je připravena z čerstvých ryb, korejského oleje, kokosového mléka, rajčat a kombinace koření, jako je česnek, cibule, paprika a koriandr. Vydejte se na chuťovou cestu do Brazílie s tímto fantastickým receptem na Moqueca de peixe!
Suroviny
- 600g rybích filé (např. treska nebo merlouza)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 cibule, jemně nasekaná
 - 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
 - 3 rajčata, nakrájená na kostičky
 - 4 stroužky česneku, nasekané
 - 1 limetka, šťáva
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 lžička sladké papriky
 - 1 lžička kari koření
 - sůl a pepř dle chuti
 - smažená banánová mouka nebo kari kečup na podávání (volitelné)
 
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte papriky a smažte je 3-4 minuty, než změknou.
 - Přidejte rajčata, limetkovou šťávu, sladkou papriku a kari koření. Promíchejte a vařte asi 5 minut.
 - Postupně přidávejte kokosové mléko a nechte omáčku vařit asi 10 minut, dokud se nezahustí.
 - Mezitím osolte a opepřete rybí filé a přidejte ho do omáčky.
 - Vařte rybu v omáčce asi 10-15 minut, dokud není hotová a loupavá.
 - Servírujte s přílohou podle vlastního výběru (např. rýže nebo bulgur).
 - Pokud si přejete, můžete Moquecu de peixe posypat smaženou banánovou moukou nebo ji podávat s kari kečupem.
 

